Yılbaşı Gecesı̇nı̇n Öncesi Sonrası

Yılbaşı gecesi ve yeni yılın ilk gününün bir kabusa dönüşmemesini istiyorsanız bu önerilere mutlaka kulak vermelisiniz. Yılbaşı Gecesı̇ Akşama enfes yemeklerle dolu bir sofra beni bekliyor, diye öğün atlamayı unutun. Gün boyunca aç kalırsanız hem metabolizmanız yavaşlar hem de kan şekeriniz düşer. Hal böyle olunca da akşam sofrada yemeklere deyim yerindeyse saldırırsınız ve beraberinde hazımsızlık…

Temel Kesim Teknikleri

Belki bir şef kadar iyi bıçak kullanamıyor olabilirsiniz ama pek çoğu Fransız mutfağındaki isimleriyle anılan kesim tekniklerinin bazı çeşitlerini öğrenmek isteyebilirsiniz.   Chiffonade (Tütün Kıyımı) Genelde pazı, ıspanak, kıvırcık salata gibi yeşil yapraklı sebzelerin yapraklarının çok ince şeritler halinde doğranması yöntemidir. Yemek ya da salataların süslenmesi amaçlı kullanılacak sebzeler bu şekilde kesilebilir. Brunoise (Brunoaz) Çok…

Şık Detaylar

Yılbaşı sofranızda kullanacağınız farklı peçetelikler yaratmak istediğiniz ambiyansı tamamlayacaktır. Altın dokunuşlar Yaldızlı kurdele, bir parça tül ve altın, bakır tonlarına boyanmış kozalaklar yılbaşı sofranıza lüks bir ambiyans katacak. Sade ve samimi Keten peçeteler, renkli tabaklar, bir parça kurdele, yılbaşı ağacını süslemek için ayırdığınız süslerden birkaç detay… Beyazın saflığı Beyaz yemek takımlarının yanında cam ve veya…

“Türkiye Şefler İçin Adeta Cennet”

Sempatik, sıcakkanlı bir de üstüne kıpır kıpır haliyle şef kavramına bambaşka bir boyut katıyor Danilo Zanna. Aşçı bir aileden gelmesi nedeniyle aşçılık adeta onun genetik kodlarına kazınmış diyebiliriz. Uzun yıllar İtalya’da aşçılık yapan Danilo Zanna, Türkiye’ye bir arkadaşının yanına tatil yapmaya geldiğinde eşi Tuğçe Hanım’a aşık olup soluğu Türkiye’de almış. Gelenekler, görenekler, yemek kültürü derken…

Fenomenlere Sorduk…

Cem Karakuş _____________ Hayatı dolu dolu yaşarken, içinde bulunduğunuz tempoda sağlıklı beslendiğinizi düşünüyor musunuz? Bu dengeyi nasıl sağlıyorsunuz? Yoğun bir koşturmacanın arasında her zaman sağlıklı beslenmek pek mümkün olmuyor. Genelde dışarıda yediğinizi de düşünürseniz bu durum oldukça zor. Ancak ben kendi adıma sağlıklı yaşamaya gayret ediyorum diyebilirim. Yediklerimi dengelemeye çalışıyorum. Örneğin yarın çok yiyeceğim bir…

Fenomenler Mutfakta

Kendi hikâyeleriyle yüzbinlerce kişiye rehberlik eden sosyal medya fenomenleri, Güzel Yaşa ev sahipliğinde düzelenen workshop’ta birbirinden lezzetli yemekler için kolları sıvadılar. Seyahat ve sağlıklı yaşam alanında kendi hikâyeleriyle binlerce kişiye rehberlik eden sosyal medya fenomenleri, MSA’nın tecrübeli eğitmenlerinden biri olan Efe Çakıroğlu’nun önderliğinde, bir yandan yemek pişirmenin bir yandan da işin püf noktalarını öğrenmenin şansını…

Engel Tanımayan Yaşam

Gündem İntepe 21 yaşında yüzde 50 engelli sporcumuz. Onu, Boğaz’ı geçen ilk engelli kadın olarak tanıyor olabilirsiniz… Sağlık nedenleriyle artık yüzemiyor! O da bu engele “Sen de kimsin?” diye yanıt verip eskrime geçti. Gündem’i siz Güzel Yaşa okurlarıyla tanıştırmak istiyoruz. Röportaj: Yaprak Özer   Gündem, doğduğunda pek çok bebek gibi sarılık geçirmiş. Ancak kuvvetli Hepatit…

Doğru Egzersiz Hangisi?

Daha güzel ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için egzersiz salonlarında saatlerce ter döküyorsunuz. Peki vücut tipinize göre sizin için en doğru egzersizin ne olduğunu biliyor musunuz? Yaşam süresi gün geçtikçe uzuyor. Geçmişte yaşlı grubunda nitelendirilenler bugün orta yaşlı kategorisinde değerlendiriliyor. Ancak yaşam kalitesi, hareketsizlik, yanlış besleme ve stres gibi nedenlerden dolayı ters orantılı bir…

Balın 15 Faydası

Balın vücuda yararları saymakla bitmiyor. Peki ya kişisel bakımımıza faydaları neler? Saça yararları: 1- Şampuan: Yarım su bardağı zeytinyağlı sabun 1 su bardağı bal 1 çay kaşığı portakal yağı 2- Nemlendirici: Bal ile zeytinyağını birebir ölçüde karıştırın. Nemli saça uygulayın. 30 dakika sonra şampuanla yıkayıp durulayın. 3- Kepek sorunu için: Balı nemli saça uygulayın. 3…

Aşırı Temı̇zlı̇k Hasta Eder Mi?

Aşırı temizlik, uzun vadede önemli hastalıklara kapı açıyor. Nasıl mı? Aşırı hijyenik ortamlarda yaşayarak mikroplardan uzak durmak, bağışıklık sisteminin gerektiği kadar güçlenmesini engelliyor. Bağırsak sisteminde önemli rolü olan iyi bakterileri de vücuttan uzak tutuyor. Her şeyin aşırısı zararlı… Bu kural, temizlik için de geçerli. Bugün aşırı temiz, hijyenik ortamlarda yaşıyoruz ve bunun da cezasını bağışıklık…