Hayatın İlacı: Sevgi

Aslında yaş alırken doğadaki tüm canlılar gibi biz de belli bir ritim ile her yıl yenileniyoruz. Ancak bu yenilenme ritmi zamanla yavaşlıyor ve her insan, genetik mirasına da bağlı olarak farklı biçimlerde eskiyor. Yaşarken yaptığımız hatalardan başka hava kirliliği, rüzgar, soğuk, aşırı sıcaklar gibi dış etkenler de “eskime”yi ya hızlandırıyor ya da erken başlatıyor. Doğa…

Spor Yapanların Dikkatine!

Spor yapan kişiler beslenme ile ilgili hangi kurallara dikkat etmeli? Spordan önce nasıl beslenmeli? Spor sonrasında neler yemeli? Bu soruların cevabını Avrasya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü uzmanları veriyor. Spordan önce… Spor yapmadan 3-4 saat önce bir ana öğün tüketilmeli. Spordan en az 1 saat önce bir ara öğün tercih edilmeli (meyve, yoğurt vb). Spor…

Enfes Salata Sosu İçin 7 Öneri

Taze mevsim sebzeleriyle hazırlayacağınız salatalarınızı damakları şenlendirecek soslarla zeginleştirmek istiyorsanız, önerilerimize mutlaka kulak verin!   Salata yaparken malzemelerin ıslak olmamasına dikkat edin çünkü ıslak olan salata malzemeleri sosu yeteri kadar çekemez. Salata sosunun miktarı önemli. Eklenecek sos her salata yaprağını ıslatacak kadar olmalı, yoksa fazla sulanarak salatanın tadını bozabilir. Salata sosu hazırlarken mayonez yerine süzme…

MANTAR DEYİP GEÇMEYİN

En sık rastlanan dermatolojik hastalıklardan mantar enfeksiyonları, yaşamsal risk taşımadığı için ihmal edilebiliyor. Mantar en sık rastlanan dermatolojik hastalıklar arasında yer alır. Örneğin halk arasında ayak mantarı olarak ifade edilen “Tinea pedis”, dermatolojik hastalıklar arasında ilk sırada gelir. Yüzeysel mantar hastalıkları hayatı tehdit etmez ama genel olarak yaşam kalitesini bozabilmeleri ve sekonder hastalıklara yol açabilmeleri…

Çin Maydanozu Kişniş

Maydanoza olan benzerliğiyle bilinen ve Çin maydanozu olarak adlandırılan kişnişi ne kadar tanıyorsunuz? İşte 7 maddede kişnişin çok bilinmeyen özellikleri… Kişniş sebze bahçelerinin favorilerinden biri… İlkbahardan yaz sonuna kadar üç haftada bir ekimini yapabilirsiniz. Ekim yaparken iki noktaya dikkat etmek önemli: Kişniş domatesin yanına ekilirken, rezene yanına tercih edilmez. Kişnişi taze tüketmek en lezzetlisi; toplanan…

Karabiber Demek, Sağlık Demek

Mutfaklarımızın olmazsa olmazı karabiber neredeyse her yemeğe lezzet katar. Onsuz bir mutfak düşünmek çok zor, üstelik bu baharatın sağlığa pek çok faydası var. Karabiber solunuma destek olan bir baharattır. Güçlü bir antioksidandır. Kansızlığa iyi gelir, sinir sistemi için yararlıdır. Antibakteriyel özelliğiyle mikroplara savaş açar. Öksürüğü söktürmenin en iyi yolarından biri balla karıştırılarak alınmasıdır ve kesinlikle…

Yeşillikleri Virüsten Temizleyin

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen korona virüsle mücadele kapsamında pek çok önlem alıyoruz. Sosyal mesafemizi korurken hijyen konusu gündemimizin ilk sırasında. Marketlerden, pazarlardan yapılan alışverişler sonrası evlerimize mutfaklarımıza giren sebze meyveleri virüslerden arındırmak için neler yapmalıyız? Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Erbaycu, yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadelede hijyenin önemine…

Cilt Maskeleri İşe Yarıyor mu?

Cilde anında nem, canlanma ve tazelik veren yaprak formunda cilt maskeleri hakkında, Estetik Plastik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur açıklamalarda bulundu. Her sağlıklı cilt bakım rutini, günlük kullanım ve haftalık kullanım bazında ürünler içerir. Cildinizdeki form kaybına ve cildinizin ihtiyacına göre haftada bir ya da iki kez kullanabileceğiniz yaprak maskeler, son derece iyi geri…

BEYNİN KÖTÜ ŞAKASI: PANİK ATAK

Gittikçe zorlaşan hayat şartları, yaşanan yoğun stres, ani korku ve benzeri olumsuzluklar panik atağı tetikliyor. Tıpkı deprem gibi artçı nöbetleri olan çağın hastalığında beyinde sahte bir alarm söz konusu. Gündelik hayatın koşuşturmacasında kendimize özen gösterecek zamanı pek bulamıyoruz. İşler yetişecek mi telaşı, büyük toplantılardan önce yaşadığımız gerginlikler, maddi ve manevi güçlükler en sakin ve güçlü…

AŞI HAYAT KURTARIR

Aşı, 20. yüzyılın en önemli buluşlarının başında geliyor. Küresel bir salgın olan korona virüs mücadelesinde bilim insanları aşı geliştirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hastalıklara karşı bağışıklık sağlama amacıyla zayıflatılmış hastalık virüsü uygulaması olan aşı, kurallarına uygun kullanıldığı sürece insanoğlunun kurtarıcısı olmaya devam edecek. Son yıllarda aşı karşıtlığı hareketi ve aşıya şüpheyle yaklaşanların sayısı birçok ülkede…