Günde 3 gram Omega-3, Yüksek Tansiyonu Düşürebilir mi?

Henüz anne karnında başlayan Omega-3 ihtiyacı, tüm yaşam boyunca devam ediyor. Çocukluk, ergenlik ve yaşlılık döneminde farklı faydalar sağlayan Omega-3’ün iki çeşidi dokosaheksaenoik asit (DHA) ve eikosapentaenoik asit (EPA) özellikle somon, ton balığı, sardalye, alabalık, ringa balığı ve istiridye gibi yağlı balıklarda bulunuyor. Kombine DHA ve EPA takviyelerle de alınabiliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmeden kötü huylu…

Eklem ağrıları çözümsüz değil

Eklem ağrıları çözümsüz değil Osteoatrit (OA) deyince belki hemen akla gelmeyebilir ama kronik eklem ağrıları deyince eminiz ki tanıdık gelecek. Eklemlerde en sık görülen bu kronik bir rahatsızlık ayrıca aşınma ve yıpranma artriti, dejeneratif artrit ve dejeneratif eklem hastalığı olarak da biliniyor. Ne yazık ki günümüzde osteoartritin görülme sıklığında ciddi bir artış var ve 2019…

Şimdi trend: İp askısı

  Yaş ilerledikçe aynada gördüğümüz yüz bazen bizi pek de memnun etmiyor. Yüzümüzün sıkılığını ve canlılığını kaybetmeye başlaması aslında çok normal ve olağan bir süreç. Bazıları her yaşın ayrı bir güzelliği var deyip aynalara gülümseyerek bakmayı sürdürüyor ama birçok estetik uygulamanın hayatımıza girdiği bu dönemde herkesin bunu böyle kabul etmediği de bir gerçek. Siz de…

Pazartesi sendromu yaşayanlar burada mı?

Neden oluyor, çözümü var mı? Cuma akşam saatlerinin yaklaşmasıyla birlikte duyduğunuz heyecan, pazartesi sabahları yerini derin bir hüzne mi bırakıyor? Hele bir de uzun ve keyifli bir yaz tatilinden sonra işe başlamak üzereyseniz. Yalnız değilsiniz. Pazartesi sendromu yaşamak, günümüzün en sık rastlanan sorunlarından biri. Ama rahat olun, insanın ruh halini oldukça etkileyen bir durum olsa…

Genç olmak zor zanaat

Röportaj: Yaprak Özer   Birbirinin peşi sıra okuduğum Universum’un ile Youthall’ın gençlik araştırmalarından bazı verileri kanıksamayalım diye sizlerle paylaşacağım. Youthall Gençlik iş-staj platformu, kurucusu Emre Aykan’a ulaştım. Yaptığı araştırmaya göre gençler haftada 4 gün çalışmak, mesainin 6 saate çekilmesini istiyor. Universum’a göre Türkiye’deki öğrencilerin %81’i yurt dışı kariyer fırsatlarıyla ilgilendiğini aktarıyor. Yüzde 40 mezun olduğunda…

Kulak Anatomisini Bilmek Ne İşe Yarar?

Kulak dış, orta ve iç kulaktan oluşan karmaşık bir organdır. İşitme ve dengeden sorumlu iç kulak, kulağın en derin kısmıdır ve temporal kemikte bulunur. Dengenizi ve işitmenizi ona borçlu olduğunuza göre hakkında biraz daha bilgi edinmeye ne dersiniz?   Anatomi İç kulak labirenti, kulak kanallarının ucunda, temporal kemikteki boşlukta bulunur. Salyangoza benzeyen 10 mm genişliğindeki…

Adaçaylı Sosisli Milföy Rulo

Malzemeler: 6 adet sosis 250 gr milföy hamuru 1 adet kırmızı soğan (soyulmuş ve ince dilimlenmiş) 1 dal taze adaçayı 1 adet yumurta Biraz süt Zeytinyağı Susam Tarifin yapılışını youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz. Hazırlanışı: Fırını önceden 180ºc’ye ısıtın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve dilimlenmiş soğanları ekleyin. Yumuşak ve altın kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika hafifçe…

Böğürtlenli, Elmalı ve Granolalı Muffin

Malzemeler: 2 su bardağı un ½ bardak (85 g) pudra şekeri 2 adet yumurta 1 bardak (250ml) ayran 160 ml Ayçiçek yağı 1 paket vanilin 1 adet elma (kabuğu soyulmuş, küp doğranmış) 3 bardak (450g) dondurulmuş böğürtlen 1 bardak (125g) granola Kabak çekirdeği içi Tarifin yapılışını youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz. Hazırlanışı: Fırını önceden 180°C’ye ısıtın. Un,…

Süper gıda arayanlar için: Yaban mersini

Sadece yemeği hazırlamakla kalmayıp, içinde ne olduğunu ve sürekli olarak tüketilirse size ve sevdiklerinize neler yapabileceğini bilmek isteyen bir gıda polisine mi dönüştünüz? Hangi besin ömre ömür katar hangi yiyeceği kontrollü tüketmek gerekir gibi konulara ciddi bir merakınız mı var? Öyleyse, yaban mersinini masaya yatıran bu haber tam size göre. Time dergisine göre yaban mersini…

Genziniz sürekli dolu mu? İşte gerçek nedeni

İsmi pek hoş gelmese de balgam olarak bildiğimiz mukus, solunum sistemini filtrasyon ve yağlama ile koruyarak önemli bir görev üstleniyor. Unutmayın ki o olmasaydı nefes aldığımız anda virüsler, alerjenler, toz ve diğer kalıntılar vücudumuza girer ve türlü hastalıklarla başımıza dert açarlardı. Adını ve dokusunu sevmesek de bu yapışkanlı sıvı, bariyer görevi görerek bizi koruyor ve…