Kokulara Karşı Aşırı Hassasiyetin Nedeni Nedir?

Kokulara karşı çok mu hassasınız? Birçok koku sizi rahatsız ediyor hatta hasta mı hissettiriyor? Farklı kokular bazı insanlara için bunaltıcı olabilir, öyle ki baş ağrısını, solunum problemlerini bile tetikleyebilir. Peki bunun nedeni ne? Görünüşe göre bu oldukça yaygın bir sorun. Araştırmalar, koku duyarlılığının nüfusun tahminen üçte birini etkilediğini gösteriyor. Bu duruma bazen, artan bir koku…

Diyabetiler için Üç Hindi Tarifi

Diyabetli birçok kişi, protein açısından zengin yiyecekler yiyerek daha sağlıklı beslenmeyi amaçlar. Protein, vücut organlarının- dokularının yapısı ve düzgün çalışması için hayati öneme sahiptir. Hindi, besin ve protein açısından zengin ve düşük kalorili olduğundan, kilo vermeye ya da ideal kiloyu korumaya ve daha uzun süre tok kalmaya çalışan diyabetli kişiler için idealdir. Araştırmalar, protein açısından…

Katarakt Riskini Azaltmak Mümkün mü?

Katarakt yaşa bağlı görülen en yaygın göz hastalıklarındandır ve görme kaybının en başta gelen nedenlerinden biridir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye’deki körlük nedenlerinin yüzde 50’i katarakt hastalığından kaynaklanıyor. Dünyada ise her yıl ortalama 20 milyon kişinin katarakta bağlı olarak körlük yaşıyor ve bu oranın hızla artması endişe veriyor. Oysa katarakt görme kaybının tedavi edilebilir…

Avrupa’nın en sinirli ülkesi, Türkiye!

  Trafikte, iş yerinde ya da özel hayatınızda sürekli sinirli insanlarla mı karşılaşıyorsunuz? Maalesef ki bu çok olağan çünkü Avrupa’nın en sinirli ülkesinde yaşıyoruz. Avrupa ülkelerinin genelinde kızgınlık seviyesi %25’in altındayken Türkiye’de bu oran en az iki katına ulaşıyor. Ne yazık ki ülkemiz, kızgınlık seviyesi oranı %48 ile Avrupa’da ilk sırada yer alıyor. Dünya genelinde…

Demansa karşı güçlü koruma: B12 Vitamini

Yakın zamanda hafıza kaybı, davranış değişikliği ya da ajitasyon yani heyecanlılık şeklinde beliren az ya da çok tutarsız davranış belirtileri yaşadınız mı? Alzheimer veya başka bir bunama nedeniyle bu semptomları yaşıyor olsanız da semptomların düşük B12 vitamini seviyeleri ile ilgili olması da mümkün. Alzheimer ve diğer bunama biçimlerini içeren demans belirtileri, B12 vitamini eksikliğinden kaynaklanabilir.…

Kuşlar Sandığımızdan Daha Zeki Olabilir mi?

Dans ediyorlar ve konuşuyorlar… Kuşlar acaba ne kadar zeki olabilir? Yapılan gözlemler ve araştırmalar, özellikle kargagillerin ve papağanların bilişsel yetilerinin oldukça fazla olduğunu gösteriyor. İşte araştırmalar ve o muhteşem kuşlar: Alex adındaki papağanı muhtemelen duymuşsunuzdur. Sadece tekrarlamakla kalmayıp ne anlama geldiklerini biliyormuş gibi görünen Alex, nesneleri renk ve boyuta göre kategorize ederek yaklaşık 150 kelime…