Yemek Planlama Uygulamaları

Yemek planlama, kilo verme hedeflerinizi başlatmanın ve sürdürmenin en iyi yollarından biri. Ancak, damak tadımıza ve beslenme ihtiyaçlarımıza uygun sağlıklı öğünler planlamak her zaman kolay olmuyor. Neyse ki, elimizin altındaki akıllı telefonlar bu konuda da yardımımıza koşuyor. Çok sayıda uygulama yemek planlamayı – ve belki de kilo vermeyi – çok daha ulaşılabilir hale getiriyor. Yemek…

Çilekli Kek

Kekin içine pastayı geri koyuyoruz! Bu sevilen tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz. Kekler pişip soğuduktan sonra yatay olarak dilimleyin ve içlerini püre haline getirilmiş çilek ve çırpılmış krema ile doldurun. Sonuç mükemmel. Malzemeler 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (parçalara bölünmüş-oda sıcaklığında) 1 su bardağı un ½ su bardağı artı 2 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı…

Vücudunuzun En Büyük Organını Nasıl Desteklersiniz?

Organlarınızı düşündüğünüzde aklınıza ilk olarak kalbiniz, akciğerleriniz ya da böbrekleriniz gelebilir. Ancak vücudunuzun en büyük ve en görünür organı olan cildinizi gözden kaçırıyor olabilirsiniz. Aslında cildiniz, her gün aynada gördüğünüzden çok daha fazlasıdır. İyi bir cilt sağlığı, genel sağlığı da destekler. Sadece güzel görünmenizi sağlamakla kalmayan cildiniz, vücudunuzu zararlı organizmalardan korumada ve vücut ısısını düzenlemede…

Çemen Otunun Faydaları Nelerdir?

Alternatif tıpta uzun süredir kullanılan bir bitki olan çemen otu, Hint yemeklerinde de sıklıkla tercih ediliyor. Bu içeriğimizde anne sütünü artırmaktan testosteron seviyelerini yükseltmeye ve kan şekeri kontrolünü desteklemeye farklı sağlık faydaları olan çemen otunu daha yakından inceliyoruz. Çemen otu nedir? Çemen otu yaklaşık 60-90 cm boyunda bir bitkidir. Yeşil yaprakları, küçük beyaz çiçekleri ve…

Neden Sürekli Atıştırmak İsteriz?

Siz de doyurucu bir akşam yemeğinden bir saat sonra kendinizi buzdolabını karıştırırken, atıştıracak bir şeyler ararken buluyor musunuz? Bu senaryo çok tanıdık geliyorsa, suçlunun doymak bilmeyen iştahınız olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak psikologların yaptığı bir araştırmaya göre, gerçek suçlu beyninizin derinliklerinde yatıyor olabilir; açlık olmasa bile yiyecek arama davranışını yönlendiren bir hücre kümesinde. Gelin detaylara birlikte bakalım.…