Kızlar Ergenlik Dönemine Çok Daha Erken Giriyor

Ergenliğin ortalama başlangıç yaşı son yüzyılda düştü; bazı kız çocuklarının altı ya da yedi yaşlarında göğüsleri gelişmeye başlıyor. Uzmanlar, üreme gelişimi zaman çizelgesindeki bu değişimlerin kadın nüfusunun fiziksel ve psikolojik sağlığı açısından ciddi sonuçları olabileceğini söylüyor. Araştırmacılar, 30 çalışmayı içeren bir meta-analizde, dünya genelinde kız çocuklarında ergenliğin ortalama başlangıç yaşının 1977’den 2013’e kadar her 10…

Tip 2 Diyabetin Yeni Nedeni

Tip 2 diyabet riski taşıyan kişilere genellikle kan şekeri seviyelerini kontrol etmek için önleyici tedbirler almaları söylenir. Düzenli egzersiz yapmak, geceleri sekiz saat uyumak ve fast food yiyeceklerden kaçınmak prediyabet hastaları için tipik önerilerdir. Şimdi, yeni bir çalışma bir başka tavsiyenin de geceleri parlak ışıklardan kaçınmak olması gerektiğini ortaya koyuyor. Çalışmalarını The Lancet Regional Health…

Bu Sandviçi Rakipsiz Yapan Nedir?

Fransız mutfağı düşünüldüğünde akla ilk gelen şey genellikle sadelik olmuyor. Paris restoranlarında sunum konusunda inanılmaz işler ortaya çıkıyor, yemeklerinin tatları kadar harika görünmeleri sağlanıyor. Diğer taraftan sanılan aksine Fransızlar basit öğelere de değer veriyorlar. Örneğin, Fransa’daki en popüler sandviçlerden biri “jambon-beurre”. Jambon-beurre; jambon ve tereyağı anlamına geliyor. Bu sandviç sadece bu iki malzemeden yapılıyor: jambon…

Meyveli Dondurulmuş Yoğurt

Çilek ve hindistan cevizi ile hazırlanan dondurulmuş yoğurt, sıcak günler için mükemmel bir serinletici atıştırmalık. Hazırlaması çok kolay, sağlıklı ve protein deposu. Dondurucunuzda her zaman bulundurabilirsiniz. Farklı meyveler mi seviyorsunuz? O zaman farklı meyve kombinasyonları ile hazırlayabilirsiniz.  Üst malzemelerde bir çılgınlık yapıp damla çikolata, fındık ya da granola kullanabilirsiniz. Malzemeler: 1,5 su bardağı sade tam…

Anılar Nasıl Unutulmuyor?

Araştırmacılar beynin ‘hafıza yapıştırıcısını’ keşfetti. Bisiklete binmeyi öğrendiğiniz günü ya da hayvanat bahçesine yaptığınız ilk geziyi hatırlıyor musunuz? Bu çocukluk anıları genellikle yetişkinliğe kadar bizimle kalır, ancak beynimizin onları bu kadar uzun süre nasıl koruduğunu hiç merak ettiniz mi?  Science Advances dergisinde yayınlanan yeni bir çalışma, uzun süreli hafıza depolamanın şifresini çözmüş olabilir; her şey…