Karanfil: Et ve tavuk yemeklerini tatlandırmak için bütün halinde kullanılır. Toz karanfil tatlı, kek ve kurabiyelere aroma katar. Sebzelerden en çok kabak ve domatesle uyumludur. Sarımsak kokusunu gidermek için karanfil çiğneyebilirsiniz. Karanfil sinir sistemine de fayda sağlar. Bedensel ve zihinsel yorgunlukları gidermekte yararlıdır.
Tarçın: Toz ve çubuk olmak üzere iki şekilde kullanılabilir. Tatlı, pasta, kek ve kompostoların vazgeçilmezi olan tarçının tozu salep ve sütlacın da tamamlayıcısıdır. Tarçın çok iyi bir magnezyum, kalsiyum, lif ve demir kaynağıdır. Hazmı kolaylaştırır ve mide kramplarını giderir. Çubuk tarçın, zencefil, karanfil ve ıhlamur kış aylarının şifa dörtlüsüdür.
Zencefil: Toz olarak, kök şeklinde veya kurutulmuş… Üç şekilde de kullanabileceğiniz zencefil son derece kuvvetli bir baharattır. Balık yemeklerine çok yakışır; kurabiye ve keklere enfes bir lezzet katar. İştah açıcı etkisi vardır. Mide ve solunum yolları rahatsızlıklarına yararlıdır. Gribal enfeksiyonlarda zencefilin gücünden faydalanabilirsiniz. Rahat uyumak için uyumadan önce çayını içebilirsiniz.