Malzemeler:
- 4 patlıcan
- 2 diş sarımsak
- ½ taze yeşil biber
- ½ demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- ½ limon
- ½ çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Fırını önceden 180ºC’de ısıtıp üzerini çatalla birkaç kez deldiğiniz patlıcanları yumuşayana kadar fırında pişirin. Aynı işlemi ocak üzerinde köz tavası kullanarak da yapabilirsiniz.
- Sarımsakları soyun ve ezin, biberleri soyun ve ince ince doğrayın, maydanozun da saplarını ayırıp ince doğrayın.
- Patlıcanlar soğuyunca kabuklarını temizleyin ve mutfak robotuna alın. Sarımsak, pul biber, zeytinyağ, limon suyu, maydanoz ve bir tutam tuz ve karabiber ile karıştırın.
- Baharat, yağ ve limonu tadın ve damak tadınıza göre gibi ayarlayın. Bir tabağa koyun ve üzerine kırmızı biber ve maydanoz yaprakları ekleyerek servis edin.
Kaynak: https://www.jamieoliver.com/