Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- Deniz tuzu ve tane karabiber
- 285g kinoa
- 1 adet bostan patlıcan
- Sızma zeytinyağı
- Tam tahıllı hamburger ekmeği
- ½ bardak fesleğenli pesto sosu
- 250 g çeri domates
- 125 g mozzarella
- ½ bardak fesleğen yaprakları
Hazırlanışı:
Yumurta, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kaseye koyun ve çırpın. Kinoaları ayrı bir kaseye koyun. Her seferde bir patlıcan dilimi ile çalışarak, patlıcanı yumurta karışımına ve ardından kinoaya batırıp, kaplayın. Zeytinyağını yapışmaz bir tavada orta ateşte ısıtın ve patlıcanların iki tarafını 3-4 dakika veya altın rengi ve gevrek hale gelene kadar pişirin. Ekmekleri ortadan ikiye bölün. Tabanlarına pesto sos sürün. Her bir tabana bir kat patlıcan ve domates koyun ve 2 kat yapmak için tekrarlayın. Üzerine mozzarella, fesleğen ve kalan domates ekleyin. Tuz ve karabiber serpin ve servis için ekmeklerin kestiğiniz diğer parçasını üzerine kapatın. Afiyet olsun.
Tarifin yapım aşamaları için videomuzu izleyebilirsiniz.