Malzemeler:
- 500 gr Hindi Marine Hardallı Kuşbaşı
- ½ adet ananas
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet sarı kapya biber
- 10 adet arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı ketçap
- 3 çorba kaşığı soya sos
- 1 çorba kaşığı sirke
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı esmer şeker
- 2 adet yumurta
- ½ su bardağı un
- ½ su bardağı nişasta
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı susam
- Kızartma yağıHazırlanışı
- Tatlı ekşi sos için; bal, esmer şeker, ketçap, soya sos, sirkeyi karıştırın.
- Ayrı bir kâsede yumurtaları çırpın ve tuz ekleyin.
- Hindileri önce nişastaya sonra yumurtaya ve daha sonra una bulayın ve kızartın.
- Kızaran hindileri bir tabağa çıkarın.
- Tavaya zeytinyağını alın, ezilmiş sarımsak ve arpacık soğanları soteleyin.
- Biberleri büyük küpler şeklinde doğrayın ve soteleyin.
- Ananasları biber büyüklüğünde doğrayın ve soteleyin.
- Tatlı ekşi sosu sotelenen sebzelerin üzerine ekleyin ve kaynatın.
- Sos ve sebzeler pişince kızaran hindileri ekleyin ve soteleyin.
- Susam ile servis edin.
Basmati Pilavı
Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinci
- 1,5 su bardağı su
- ½ su bardağı hindi ya da tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
- Derin bir tencereye su, hindi ya da tavuk suyu, tuz ve tereyağını alın ve kaynatın.
- Su kaynayınca pirinci ekleyin ve karıştırın.
- Pirinçler piştiğinde karıştırın ve demlemeye bırakın.
- Basmati Pilavı ile Tatlı Ekşi Soslu Hardallı Hindiyi servis edin.