Malzemeler:
- 8 adet kestane şekeri
- 1 kg süt
- 5 yemek kaşığı un
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 1 paket krema
Hazırlanışı:
Tencerede yağı eritip unu kokusu gidene kadar kavurun. Üzerine topaklanmaması için sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Ardından toz şekeri ve vanilyayı da ekleyerek kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Ilınan muhallebinin içine 1 paket kremayı ekleyip mikserle iyice karıştırın.
Kestane şekerlerini bıçakla küçük parçalara bölün. Servis yapacağınız kuplara önce bir sıra kestane şekeri sonra ılınan muhallebiden koyun. Ardından yine kestane şekeri ve muhallebi olmak üzere ikinci katları doldurun. En üste kestane şekeri parçaları yerleştirin. Bu işlemi diğer kuplar için de aynı sırayla yapın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.