Tarif: Şef Aycan İntizamoğlu
Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 1 adet havuç
- Yarım demet maydanoz ,nane, dereotu ve taze soğan
- 200 gr kepekli un
- 1 cay kaşığı tuz ve karabiber
- 300 gr. Pınar Beyaz Peynir
- 40 ml zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Üzeri için çörekotu
Hazırlanışı:
Sebzeleri rendeleyip iyice suyunu sıkın.
Karıştırma kabının içine peynir hariç bütün malzemeleri katıp iyice karıştırın.
Diğer bir yanda Pınar Beyaz Peyniri bir miktar su ile iyice ezip pürüzsüz bir kıvama getirin.
Kek karışımını içerisine yağlı kağıt serilmiş borcama boşaltın. Önceden 180C ısıtılmış fırında kabarıp rengi değişene kadar pişirin.
Bir kalıp yardımıyla şekil vererek kestiğiniz kek dilimlerini ortadan ikiye bölüp, sıkma torbası ile peynir karışımını aralarına sıkın. Kekiniz servise hazır.