Malzemeler
- 1 bardak (90g) yulaf
- 1 bardak (120g) badem unu
- ¾ bardak (110g) pudra şekeri
- ½ bardak (75g) tam buğday unu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- ½ çay kaşığı zencefil
- 1 bardak (115g) kaba kıyılmış ceviz
- ¼ bardak (40g) kuru üzüm
- 1½ bardak (180g) kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş havuç
- 1 yumurta
- ½ bardak (125ml) sızma zeytinyağı
Dolgu malzemesi
- 125g krem peynir
- 1 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
- ¼ bardak pudra şekeri
Tarifin yapılışını youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Yapılışı
Fırını 180°c’ye önceden ısıtın. Yulaf, badem unu, pudra şekeri, tam buğday unu, kabartma tozu, tarçın, zencefil, ceviz ve kuru üzümleri bir kapta birleştirin. Havuç, yumurta ve yağı ekleyin ve birleştirmek için karıştırın. Kurabiye hamurundan bezeler yapıp pişirme kağıdı serilmiş büyük bir fırın tepsisine koyun ve hafifçe düzleştirin. 25 dakika veya kurabiyeler altın rengi olana kadar pişirin. Tepside soğumaya bırakın. Krem peynir kremasını yapmak için krem peyniri, limon kabuğunu ve pudra şekerini mutfak robotuna koyun ve pürüzsüz olana kadar çekin. Servis yapmadan önce kurabiyelerin arasına krem peynirli kremadan sürüp sandviç gibi kapatın. Afiyet olsun.