Malzemeler
- 510 gr un
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 210 ml ılık su
- 25 ml zeytinyağı
- 800 gr Pınar Beyaz Peynir
- Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
- Şeker, tuz ve instant mayayı ılık su ile karıştırın. Kenarda 10 dakika maya aktif olana kadar ağzı streç filmle kapalı şekilde bekletin.
- Daha sonra bütün hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Pınar Beyaz Peynir ve maydanozu karıştırın.
- 1 saat dinlendirdiğiniz hamurdan 50 gr parçalar keserek yuvarlayın. Hamurları merdane yardımı ile açıp kenarlarını içeri katlayın.
- Hazırladığınız peynir karışımını ortalarına yerleştirin.
- 250 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
- Servis etmeden pidelerin kenarlarını zeytinyağı ile yağlayın.