Hamur malzemeleri:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz (bir tutam)
- 3 su bardağı un (hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz, sert bir hamur olmamasına dikkat edin)
- Açmak için nişasta
Şerbet:
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Bir çay kaşığı limon suyu
Üzeri için:
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi:
400 gr. Antep Fıstığı
Yapılışı:
Baklava hamurunu yapmak için malzemeleri bir kapta karıştırın, iyice yoğurup yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın.
Antep fıstığını rondodan geçirin.
Tereyağını kısık ateşte eritin, köpürmeye başladığında ocaktan alın ve ince bir tel süzgeçten geçirip tortularından ayırın.
Dinlenen hamurdan 5 adet beze çıkarın. Bezeleri nişasta yardımıyla oklava ile ince açın. Mutfak tezgahına yaydığınız açılmış yufkayı her iki kenardan büzüştürerek ortaya doğru toplayın, büzüştürürken kat yerlerini eşit ve sıkı sıkı yapmaya çalışın. Her iki kenardan katlamak için biraz mesafe bırakmayı unutmayın. Baklava yufkasının katladığınız orta kısmına Antep fıstıklarını aralıklı olarak yerleştirin. Yufkanın kenarlarında katlama payı olarak ayırdığınız kısımları fıstıkların üzerine gelecek şekilde kapatın. Sonra aralık bıraktığınız yerlerden hamuru parmaklarınızla sıkıştırın. Ardından sıkıştırdığınız kısımları bıçak yardımıyla kesin. Kestiğiniz parçaların uç kısımlarını açılmaması için elinizle tekrar sıkın ve ters çevirerek tepsiye alın. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.
Erittiğiniz tereyağı üzerine sıvı yağı da ekleyip tatlıların üzerinde bir kaşık yardımıyla eşit olarak gezdirin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında alt üst iyice pişirin.
Bu arada şerbeti verilen ölçülere göre pişirin.
Tatlı piştikten sonra fırından alın. Baklava sıcakken şerbeti de sıcak olarak üzerine gezdirin. Tatlıyı şerbeti çekmesi için bekletin, üzerini kapatmayın. Antep fıstıklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.