Malzemeler
- 300 g kinoa
- 2½ bardak su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 g taze yeşil fasulye
- 1 adet avokado
Sos için:
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı bal
- Dereotu
- Deniz tuzu ve karabiber
Tarifin hazırlanışını youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Hazırlanışı
Limon sosunu yapmak için limon suyu, yağ, bal, dereotu, tuz ve karabiberi bir kaseye koyun ve karıştırın. Kenara koyun. Kinoayı ve suyu bir tencereye koyun ve 15 dakika bekletin. Yüksek ateşe koyun ve kaynatın. Suyunu çekene kadar pişirin. Soğuması için kenara alın. Yeşil fasulyeleri yıkayıp kaynar tuzlu suya atın, sonra hemen buzlu suya alıp şoklama yöntemiyle diriliklerini alıp hafif pişirin. Büyük bir yapışmaz tavayı yüksek ateşte ısıtın. Yağı ve kinoayı ekleyin ve karıştırarak 8-10 dakika veya kinoa açık altın rengi ve gevrek olana kadar pişirin. Kinoayı fasulye, avokado ve otlar ile kaseler arasında bölün ve sos ile servis yapın.