Malzemeler:
- 600 g brokoli
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Deniz tuzu ve karabiber
- 150 g taze bezelye
- 1 bardak taze iç bakla
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 küçük avokado
Yeşil sos için:
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1/2 limon suyu
- 2 dal taze yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Deniz tuzu ve karabiber
Tarifin yapılışını Güzel Yaşa youtube kanalından izleyebilirsiniz.
Yapılışı:
Brokoliyi mutfak robotuna koyun ve pirinç taneleri haline gelene kadar robotta çekin. Orta-yüksek ısıda derin kenarlı kızartma tavası ısıtın. Yağ, brokoli, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırarak 3 dakika veya brokoli yumuşayana kadar pişirin. Servis kaselerine paylaştırın ve soğumaya bırakın. Bezelye ve bakla içini ısıya dayanıklı büyük bir kaba koyun. Üzerlerine kaynar su döküp 8-10 dakika yumuşamaları için bekletin. Renklerini kaybetmemeleri için soğuk akan su altında boşaltın ve durulayın. Taze bezelyeleri uzunlamasına dilimleyin. Susamları küçük bir tepsiye yerleştirin ve kaplamak için her bir avokado çeyreğinin bir kenarını tohumların içine bastırın. Brokolilerin üzerine bezelye, iç bakla ve avokado ile doldurun. Sosu yapmak için belirtilen tüm malzemeleri mutfak robotuna koyun ve homojen bir kıvam alana kadar robotta karıştırın. Servis yapmadan önce sosu servis kaselerinin üzerine gezdirin.