Malzemeler:
- 3 su bardağı krema
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- ½ su bardağı şeker
- 1½ su bardağı taze çilek
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Tarif yapılışını youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz
Yapılışı:
Krema, yoğurt, pudra şekeri ve vanilyayı büyük bir kaseye koyun ve şeker eriyene kadar çırpın. Karışımı 20 x 30 cm’lik bir kalıba dökün ve 2½ saat veya sertleşip donana kadar dondurun. Dondurma karışımı donarken şekeri, çilek ve limon suyunu küçük bir tencereye yüksek ateşte koyun. Ara sıra karıştırarak, 10 dakika veya şurup kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuyana kadar soğutun. 2 litrelik bir kalıba dondurma karışımını dökün. Soğutulmuş çilekli karışımın yarısını üzerine ekleyin ve bir bıçak kullanarak her tarafına yayın. Kalan dondurma karışımı ve çilek karışımı ile işlemi tekrarlayın. 2 saat veya sertleşene kadar dondurun. Servis yapmak için kaselere veya külahlara koyun. Afiyet olsun.