İstediğiniz malzemeyi ekleyerek servis edebileceğiniz pancakelerin yumuşak dokularıyla sabah kahvaltılarının ya da yaz brunchlarının favorisi olması şaşırtıcı değil. Çocuklar da bu lezzete bayılıyorlar. Bu sevilen lezzeti başarılı bir şekilde hazırlamak için Amerika’nın en güvenilir yaşam tarzı uzmanı olan yemek pişirme, bahçecilik ve ev tadilatı konularında milyonların takip ettiği Martha Stewart’ın birkaç ipucu ve püf noktasını sizler için derledik, üstelik muhteşem pancake tarifiyle birlikte.
Taze malzemelerle başlayın
Diğer tüm yemeklerde olduğu gibi, taze malzemeler lezzetli pancake için çok önemli bir faktör. Yumurta ve sütün tazeliği kadar kullanacağınız kabartma tozunun da taze olması gerekir. Kabartma tozunun tazeliğini test etmek için küçük bir kase ılık suya biraz kabartma tozu koyun, köpürmeye başlarsa gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Mükemmel yuvarlaklar
Pancake yapmanın en zor yönlerinden biri eşit büyüklükte daireler oluşturmaktır. Hamuru ölçmek ve sıcak tavaya koymak için bir dondurma kepçesi kullanabilirsiniz. Böylece her seferinde aynı oranda hamur kullanabilir ve istediğiniz büyüklükte yuvarlaklar oluşturabilirsiniz.
Asla üzerine bastırmayın
Pancake yaparken, hamuru bastırmak ve düzleştirmek için spatula kullanmak cazip gelebilir. Ancak, üzerine bastırırsanız, hafif ve kabarık bir pancake için gerekli olan doğal havayı hamurun içinden kaçırmış olursunuz.
Nasıl sıcak tutarsınız?
Aklınıza ilk gelen onları mikrodalgaya koymak olsa da bu en iyi yöntem değil. Bunun yerine, krepleri bir fırın tepsisine veya 180 derecelik fırında, fırına dayanıklı bir tabağa koyarak servis etmeye hazır olana kadar sıcak tutmak daha iyi bir çözümdür. Bu sıcaklık, krepleri çok fazla pişirmeye devam etmeden sıcak tutacaktır. Sadece onları fırında çok uzun süre bırakmadığınızdan emin olun, böylece ızgaradan sıcakmış gibi tadı kalır.
Pancake tarifi:
Malzemeler:
- 2 fincan un
- 6 yemek kaşığı az yağlı süt
- 1/4 su bardağı şeker
- 4 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 1/2 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
- 2 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış
- Servis için akçaağaç şurubu, istediğiniz bir reçel ve taze meyveler
Hazırlanışı:
Tavayı orta derecede ısıtın.
Orta boy bir kapta un, az yağlı süt, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile bu malzemeleri birleştirin. Ardından yumurtalar ve 1 1/4 bardak + 2 yemek kaşığı soğuk su ilave edin. Sadece birleşinceye kadar karıştırın; hamur biraz topaklı olacak.
Üzerine birkaç damla su serperek tavanın ısındığını test edin. Su sıçrarsa, pişirmeye hazırdır. Kalan 1/2 yemek kaşığı tereyağını tavaya ekleyin. Bir dondurma kaşığı ya da küçük bir çorba kepçesi yardımıyla hamurları tavaya dökün. Yüzeyde kabarcıklar oluşana ve kenarlar hafifçe kuruyana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Pancakeleri çevirin ve alt kısımları altın kahverengi olana kadar pişirin. Kalan hamurla tekrarlayın. İstediğiniz reçel ve taze meyvelerle servis yapın.
Kaynak: www.marthastewart.com
Fotoğraf: François Dischinger