Tarif: Şef Aycan İntizamoğlu
Malzemeler
- 300 gr lotus bisküvi
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 500 gr Pınar Beyaz
- 150 gr pudra şekeri
- 250 gr krema
- 10 gr vanilla esansı
- 50 gr fıstık ezmesi
- 20 gr toz jelatin
Hazırlanışı
- Lotus bisküviyi ve tereyağını mutfak robotunda iyice çekin. Daha sonra kek kalıbının tabanına eşit şekilde sıkıştırarak yayın.
- 200C önceden ısıtılmış fırında 7 dakika pişirin, çıkartıp soğumaya bırakın.
- Pınar Beyaz, pudra şekeri, krema ve vanilya esansısını mikser yardımıyla iyice özleşene kadar çırpın.
- Küçük bir kapta su yardımıyla jelatin tozunu çözüdürün ve mikrodalga fırında 2 dakika ısıtın. Sıvılaşan ve biraz soğuyan jelatini, mikseri yardımıyla yavaş yavaş peynir karışımına dökerek yedirin.
- Peynir karışımını hazırladığınız bisküvi tabanının üzerine boşaltın. Minimum 8 saat buzdolabında katılaşana kadar bekletin.
- Bir sos tenceresinde su kaynatın, üzerinde benmari usulü fıstık ezmesini eritip sıvılaştırın. Daha sonra cheesekekin üzerine iyice yayın.