Tarif: Şef Aycan İntizamoğlu
Malzemeler
- 200 gr Pınar Labne
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük kıyılmış soğan
- 1 diş kıyılmış sarımsak
- 2 bardak küçük doğranmış domates
- 1 büyük patlıcan (soyulmuş, küp kesilerek kızartılmış)
- Tuz, karabiber ve kimyon
- 2 adet yumurta
Hazırlanışı
- Kıyılmış soğan ve sarımsağı sos tenceresinde zeytinyağı ile kavuralım. Ardından kestiğiniz domatesleri ve baharatları ekleyip biraz kaynamaya bırakalım.
- Yarım çay bardağı kadar su ekleyip domatesler iyice yumuşayana kadar kaynatalım, daha sonra kızarttığınız patlıcanları içine ekleyip ocaktan alalım.
- Kaynayan suya tuz serpelim. Yumurtaları tek tek olmak üzere kaynayan suyun içine kıralım. 3 dakika kadar haşlayıp kevgir yardımı ile sudan çıkartalım.
- Servis yapacağınız tabağın altına Pınar Labne’yi üzerine şakşukayı koyup, en üste yumurtayı yerleştirin ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.