Yaş ilerledikçe aynada gördüğümüz yüz bazen bizi pek de memnun etmiyor. Yüzümüzün sıkılığını ve canlılığını kaybetmeye başlaması aslında çok normal ve olağan bir süreç. Bazıları her yaşın ayrı bir güzelliği var deyip aynalara gülümseyerek bakmayı sürdürüyor ama birçok estetik uygulamanın hayatımıza girdiği bu dönemde herkesin bunu böyle kabul etmediği de bir gerçek. Siz de bu gruptaysanız ve alternatifler arasından en uygun olanını arıyorsanız, ameliyatsız yüz germe olarak bilinen ip askı tekniği hakkındaki bu bilgiler, size bir fikir verebilir.
Özellikle gevşek yapıda bir cildiniz varsa, gıdınız çıkmış veya yanaklarda sarkmalar başlamış olabilir. İple germe yöntemi, bu gibi durumlarda uygulanabilen ve yüz cildini sıkılaştırmaya yarayan ameliyatsız bir süreçtir. İşlemi sırasında, bir kozmetik cerrah, yaşlanma görünümünü azaltmak için cildin bazı bölümlerini yukarı çekmeyi sağlayan geçici bir sütür veya iplik kullanır. Cilde ince bir iğne veya kanül sokar ve cildin altına iplikler yerleştirmek için bunu kullanır. İpleri hafifçe çekerek yüzü kaldırır ve sıkılaştırır. Bağ dokusuna yerleştirilen bu özel ipler yüzünüze iskelet gibi destek sağlar.
İple yüz germe işlemi, cildi kaldırmanın ve daha sıkı görünmesini sağlamanın yanı sıra vücudu tedavi edilen bölgelere büyük miktarlarda kolajen yönlendirmesi için de uyarabilir. Kolajen cilt yaşlanma sürecini azaltmaya veya geciktirmeye yardımcı olabileceğinden, bu aynı zamanda cilt yaşlanmasının görünümünü de etkileyebilir.
Kimlere, nasıl uygulanabilir?
İp askı uygulaması isteyen kişinin öncelikle bir estetik cerrah ile görüşmesi gerekir. Bu konsültasyon sırasında cerrah, kişinin yüz anatomisini değerlendirerek yöntemin uygunluğu konusunda bir karara varır. Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği’ne göre, iplikle germe yüz yapılarının erken gevşemesi, gıdı, sarkık kaşlar, boyundaki derinin erken gevşemesi için tercih edilebilecek bir yöntemdir. Çene konturu, burun kenarı çökükleri, ağız kenarındaki cilt çökükleri, burun ucu kaldırma, gülme çizgileri, alın ve kaş kaldırma tedavilerinde kullanılabilir. Tam bir yüz germe prosedürü genel anestezi gerektirirken, iple germe işlemi sadece lokal anestezi yeterli olacaktır. Bıçak altına yatmayı gerektirmeyen bu uygulama sonrası iyileşme süreci de çok hızlıdır. Uygulamadan hemen sonra rutin hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirisiniz. Üstelik ağrı kesicilere çok fazla ihtiyacınız olmayacağını söylemek de mümkün.
Etkili bir tedavi olarak görülen ip askı uygulaması, gözle görülür değişiklikler meydana getirir. Tam bir yüz germe işleminden daha ince ve doğal görünen bir sonuç üretir. Bununla birlikte, çok fazla gevşek cildi olan biri için uygun olmayabilir. Bir diğer dezavantajı ise sonuçlarının kalıcı olmamasıdır. Birkaç yıl sonra yıpranma etkileri fark edilebilir.
Tüm bu detayların yeterince uygun olduğunu mu düşünüyorsunuz? Şimdi sıra alanında uzman bir doktor bulmak diyebilirsiniz ama önce bir kez daha aynaya bakmaya ne dersiniz?
Kaynak: https://www.medicalnewstoday.com/