Tarif: Şef Aycan İntizamoğlu
Malzemeler
- 200 gr Pınar Süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 büyük yumurta sarısı
- 250 gr Pınar Labne
- Hazır tart tabanı
- Muz, kivi, böğürtlen ve ahududu
Hazırlanışı
- Sos tenceresine 150 gr süt, 3 yemek kaşığı şeker ve vanilya esansını ekleyin ve kaynatın.
- Bir kapta yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve 3 yemek kaşığı şekeri karıştırın. Daha sonra üzerine 50 gr sütü yavaşça yedirerek ekleyin.
- Daha sonra bu iki karışımı çırpma teli ile birbirine karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Koyulaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan karışımın içine labneyi katıp karıştırın.
- Labneli karışımı hazır tart tabanına dökün ve üzerine dilimlediğiniz meyveleri yerleştirin.