Dört farklı tatla yapımı en kolay ve fırında pişmeyen protein topları için 10 dakika yeter. Buzdolabında kapalı bir kapta saklayabilir ve açlığınızı bu sağlıklı atıştırmalıklarla bastırabilirsiniz.
Malzemeler
Çikolatalı fıstık ezmeli
1 1/2 su bardağı yulaf
1 su bardağı doğal fıstık ezmesi
1/4 bardak bal veya akçaağaç şurubu
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı damla çikolata
Badem Sevinci
1 1/2 su bardağı yulaf
1 su bardağı badem ezmesi
1/4 bardak bal veya akçaağaç şurubu
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Tarçınlı Üzümlü
1 1/2 su bardağı yulaf
1 su bardağı kaju yağı
1/4 bardak bal veya akçaağaç şurubu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1/4 çay kaşığı tarçın
Tahinli Çikolatalı Parçalı
2 su bardağı yulaf
1 su bardağı tahin
1/4 bardak bal veya akçaağaç şurubu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı damla çikolata
Hazırlanışı:
Önerdiğimiz 4 farklı çeşit içinde yapacağınız işlem aynı, tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırmak ve şekil vermek.
Örnek olması için Çikolatalı Fıstık Ezmeli Bar’ın yapılışı:
Yulafı, fıstık ezmesini, balı, kakaoyu ve çikolata parçacıklarını geniş bir kaseye koyun ve birleştirmek için karıştırın. İlk başta çok kalın görünebilir, ancak karıştırmaya devam ettikçe toparlanacaktır.
Karışım birleştirildiğinde, top haline getirmek ve şekillendirmek için küçük bir kurabiye kaşığı kullanabilirsiniz.
Kapalı bir kapta buzdolabında veya derin dondurucuda saklayın.
Püf noktası:
Protein topu karışımı biraz fazla kuru veya ufalanmış görünüyorsa, homojen bir kıvam alana kadar 1 çay kaşığı su veya süt ekleyebilirsiniz.
Kaynak:
https://www.eatingbirdfood.com/easy-no-bake-protein-balls-4-ways/