Malzemeler
• 500 gr. Hindi but (kemiksiz derisiz)
• 1 adet soğan soğan
• 3 diş sarımsak
• 500 gr ıspanak
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
Ispanakları yıkayıp yapraklarını ayırın ve süzülmeye bırakın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı koyduğunuz tavada pembeleşene kadar pişirin. Sarımsakları da küçük parçalara kesip soğanlara ekleyin. Ardından tavaya süzülen ıspanak yapraklarını ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hindi butu çalışma tezgahına alın, gerekiyorsa biraz vurarak inceltin. Tereyağını küçük parçalar halinde butun üzerine paylaştırın. Ardından hazırladığınız ıspanaklı harcı butun bir kenarına eşit olarak yayın. Ispanaklı harcın olduğu taraftan başlayarak hindi butu sarın. Açılmaması için mutfak ipi ile bağlayabilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine sardığınız butu koyun. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana ve içi pişene kadar pişirin. Dilimledikten sonra salata ile servis yapın.
Yanında iyi gider:
Firik Pilavı