Malzemeler:
- 5 tane patates
- 2 diş sarımsak
- 1 tane soğan
- 300 gram dana kıyma
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tane domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 tane sivri biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Maydanoz
- Sosu için: 1 yemek kaşığı salça, 1 diş sarımsak (ezilmiş), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye tereyağını koyup eritin, doğradığınız soğanları bu yağda pembeleştirin. İnce kıydığınız sarmısakları rendelediğiniz domatesleri ve salçayı kavrulan soğana ekleyip hafif çektirin. Sonra kıymayı ilave edip kavurun. Bu arada tuz ve diğer baharatlarla kıymalı harcı tatlandırın.
Patateslerin kabuklarını soyun. Her bir patatesi ortadan ikiye bölün sonra bir kaşık yardımıyla patatesin içini oymaya başlayın. Kıymalı sosu koyabileceğiniz çanak formu elde edene kadar içini almaya devam edin.
Patatesleri yıkayıp kurulayın. Sıvı yağı tavada ısıtıp patatesleri hafif kızartıp, kağıt havlu üzerinde yağını çekmesi için bekletin.
Kızartma işlemi bitince hazırladığınız kıymalı harcı patateslerin içine yerleştirin, üzerine bir dilim domates ve yıkayıp temizlediğiniz sivri biberlerden koyun.
Sos için belirtilen malzemeleri bir küçük tavada 1 su bardağı su ilavesiyle birkaç dakika kaynatın. Fırın tepsisine patatesli karnıyarıkları yerleştirin, üzerine hazırladığınız sostan koyun. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzerini kurutmadan fırınlayın. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.