Egzotik mutfaklarda popüler olan ve marine edilmiş deniz ürünleri salatası olarak adlandırabileceğimiz Poke (po-kay olarak telaffuz ediliyor), farklı balıklar ve marine soslarıyla servis ediliyor. Bu popüler yemeğinin vegan versiyonunu balık yerine pancar kullanarak yapıyoruz!
Malzemeler
2 adet büyük pancar (kabukları soyulmuş, küp doğranmış)
2–3 taze soğan, temizlenmiş doğranmış
1/4 su bardağı kişniş, doğranmış
2 yemek kaşığı susam, hafif kavrulmuş
1/2 çay kaşığı deniz tuzu
Poke marine sosu
1 yemek kaşığı soya sosu
1,5 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı pirinç sirkesi (bulamazsanız elma sirkesi)
1,5 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
2-3 çay kaşığı bal (tadına göre ayarlayabilirsiniz)
Üzerinde servis yapmak için
Aşağıdakilerden herhangi biri veya birden fazlasını kullanarak servis yapabilirsiniz.
Temizlenmiş ve elle koparılmış yeşillik, haşlanmış erişte ya da noodle, dilimlenmiş avokado, turp ya da salatalık, rendelenmiş havuç, fındık veya kinoa gibi tohumlar
Hazırlanışı
Pancar küplerini su ve tuzla birlikte bir tencereye koyun. Yumuşayana kadar haşlayın, çatalla pişmesini kontrol edebilirsiniz. Pancarları ocaktan alın, süzüp bir kaseye koyun.
Pancarlar pişerken, sos için gerekli malzemeleri karıştırıp “poke”yi hazırlayın. Süzdüğünüz pancar küpleri hala sıcakken poke sosuyla karıştırın.
Servise yakın taze soğan ve kişnişleri ilave edin. Tadına bakın, isterseniz tuz ve karabiber ekleyin ve tatlılığını ayarlayın.
Tabağınıza kullanmak istediğiniz ürünleri (yeşillik, erişte, noodle, turp vb) yerleştirin üzerine poke soslu pancar küplerini ilave edin. Servis yapmadan hemen önce susam tohumları ile süsleyin.