Mutfak işinizi kolaylaştıracak pratik uygulamalar…
Aldığınız muz hızla kararıyorsa
1-Muzu bozulmadan saklamak için aldığınızda plastik ambalaja sarılıysa mutlaka ambalajından çıkarın.
2- Muzun kararmasının nedeni salgıladığı etilen gazıdır.
3- Ardından etilen gazını çıkaran sap kısımlarını streç filmle birkaç kez sarın, böylece etilenin salımını önler ve muzu daha uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz.
4- Kararmaya başlayan muzu diğerlerinin yanından ayırmak da bir çözüm olabilir.
5-Ayrıca muzu diğer meyvelerle aynı yerde bulundurmayın ki, etilen gazından etkilenip onlar da bozulmasınlar.
Videodaki uygulamayı evde kolayca yapabilirsiniz.
Zencefili kaşıkla soyun
Boğumlu bir yapıya sahip olan zencefili soymakta zorlanıyorsanız, bıçak ya da sebze soyacağı kullanmak yerine bir tatlı ya da yemek kaşığından faydalanabilirsiniz. Böylece bıçağın kaymasını ve yaralanmaları da önleyebilirsiniz.
Zencefili kesme tahtasının üzerinde elinizle sabitleyin.
Diğer elinizle aşağıdan yukarıya doğru hareketlerle kaşığın ucunu kullanarak zencefili kolayca soyabilirsiniz.
Videomuzda kaşıkla nasıl kolaylıkla soyabileceğinizi gösterdik