Malzemeler:
- ½ paket makarna (fusilli veya penne)
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kırmızı dolmalık biber, dilimlenmiş ve ikiye bölünmüş
- 1 sarı dolmalık biber, dilimlenmiş ve ikiye bölünmüş
- ½ kırmızı soğan, ince dilimlenmiş ve ikiye bölünmüş
- 3 yemek kaşığı taco baharatı
- 1 su bardağı çeri domates, dörde bölünmüş
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 300 gr jülyen kesilmiş hindi but
- ¼ fincan doğranmış taze kişniş
- 1 limon
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Makarnayı paket talimatlarına göre pişirin. Süzün ve bir kenarda bekletin.
Büyük bir tavada zeytinyağını orta-yüksek ateşte ısıtın. Biberleri ve soğanı tavaya ekleyin. Ara sıra karıştırarak, yumuşayıncaya ve hafif karamelize oluncaya kadar, yaklaşık 7-10 dakika soteleyin.
Taco baharatını ekleyin ve iyice karışana ve tüm sebzeler baharatla kaplanana kadar karıştırın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Hindileri yüksek ateşte tereyağı ile soteleyin. Sebzeler soğurken limon suyu ve kişnişle sosu hazırlayın.
Büyük bir karıştırma kabında haşlanmış makarnayı, fajita sebzelerini, çeri domatesleri ve hindi etlerini ekleyip karıştırın.
Sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Tadına bakın ve gerekirse tuz ve karabiberle çeşnisini ayarlayın ve üzerine doğranmış taze kişniş serpin. Makarna salatasını hemen servis edin veya daha sonra kullanmak üzere buzdolabında bekletebilirsiniz.
Kaynak: https://www.eatingbirdfood.com