“Hindistan cevizinin pastırması mı olur” demeyin. Sağlıklı, çıtır çıtır ve yaklaşık 15 dakikada kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzeti salatalarda, çorbaların üzerinde ya da dürümlerin içinde afyetle yiyebilirsiniz. Üstelik vegan ve glutensiz!
Malzemeler
- 2 su bardağı dilimlenmiş Hindistan cevizi kurusu
- 1 1/2 yemek kaşığı füme soya sosu
- 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
- 1/4 çay kaşığı füme kırmızı biber
- 1/4 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Derin bir kasede füme soya sosu, akçaağaç şurubu, füme kırmızı biber ve karabiberi Hindistan cevizi kurularının üzerine serpin ve tamamen kaplanana kadar hafifçe karıştırın.
Ardından Hindistan cevizlerini yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış fırında 160 C’de pişirin. 6 dakika sonra kontrol edin, yaklaşık 5 dakika daha veya kızarana kadar pişirin. Soğudukça gevrekleşecektir.
Hindistan cevizi pastırması hava almayan kapalı bir kapta iki haftaya kadar gevrek ve taze kalacaktır. Dondurucuda 3 ay boyunca saklayabilirsiniz.
Hı̇ndı̇stan Cevı̇zı̇ Pastırmasını Neden Seveceksı̇nı̇z?
Çıtır ve gevrek – Dokusu yemeklerinize boyut katacaktır.
Sağlıklı – Hindistan cevizi sağlıklı yağlar ve lif bakımından zengindir.
Kolay ve hızlı – Tüm malzemeleri karıştırın ve yaklaşık 10 dakika pişirin.
Lezzet – Tabii ki tadı tam olarak pastırma gibi değil ama füme aromasıyla ve tuzla zenginleştirilmiş hoş bir çıtırlığı var.
Kaynak: https://www.feastingathome.com/