Sıcak günlerde ağır yemekler yiyemiyorsanız 2 enfes salata önerimiz var. Hem sağlıklı hem doyurucu…
Kişnişli Limon Soslu Izgara Somon Salatası
Somon filetoları terbiye edip ızgarada pişirdikten sonra roka yatağı üzerinde, avokado, salatalık, çeri domates ve kırmızı soğan dilimleri, peynir parçaları ve limon sosuyla servis ediyoruz.
Malzemeler (Malzemelerin oranlarını damak tadınıza ve yapacağınız kişi sayısına göre belirleyebilirsiniz.)
Kişnişli misket limonu sosu için:
- Sızma zeytinyağı
- Taze misket limonu
- Mayonez
- Sarımsak
- Jalapeno biber
- Bal
- Taze kişniş
- Tuz ve karabiber
Balık için:
- Somon filetosu
- Tuz
- Biber
- Kimyon
- Zeytinyağı
Salata yatağı için:
- Roka
- Salatalık
- Kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
- Çeri domates
- Avokado (dilimlenmiş)
- Kavrulmuş kabak çekirdeği
- Beyaz peynir (ufalanmış)
Sos için tüm malzemeyi blendera alıp karıştırın. Malzemelerin oranlarını damak tadınıza ve yapacağınız kişi sayısına göre belirleyebilirsiniz.
Somon filetoların üzerine zeytinyağı sürün, tuz, kimyon ve toz biber ile baharatlayın.
Somonu yağlanmış, orta-yüksek ısıdaki ızgaraya yerleştirin ve 2-3 dakika sonra ters çevirin. İstediğiniz pişme derecesine kadar pişirin.
Büyük bir karıştırma kabında yıkadığınız roka, halka kestiğiniz salatalık ve sosun bir kısmını hafifçe karıştırarak ekleyin.
Avokado, soğan, domates ve kabak çekirdeklerini ilave edin ve biraz daha sos ekleyin.
Soslu salatayı geniş bir servis kasesine veya bir tabağa koyun ve üzerine ızgara somonu yerleştirin. Üzerine ufalanmış beyaz peynir ve birkaç dal taze kişniş serpiştirin ve hemen servis edin.
Hardallı Sotelenmiş Brokoli Salatası
Taneli hardal, taze tarhun, arpacık soğanı ve limon suyu ile hazırlayacağınız sosu aşırı tatlı olmadan dengelemek için akçaağaç şurubu ile birleştirebilirsiniz.
Kavrulmuş brokoli ve sosu kalamata zeytinleriyle birlikte atıyoruz ve üzerine kızarmış badem ve limon kabuğu rendesi ekliyoruz. Beyaz peynir burada lezzetlidir ancak isteğe bağlıdır! Oda sıcaklığında servis etmek tüm güzel tatları ön plana çıkaracaktır.
Malzemeler: (Malzemelerin oranlarını damak tadınıza ve yapacağınız kişi sayısına göre belirleyebilirsiniz.)
- Brokoli
- Badem (file)
- Limon kabuğu rendesi
- Kalamata zeytini (çekirdekleri alınmış)
- Beyaz peynir (küp kesilmiş)
Sos için
- Limon suyu
- Taneli hardal
- Akçaağaç şurubu
- Zeytinyağı
- Tarhun otu
- Arpacık soğan (küp doğranmış)
- Tuz, Karabiber
Sotelenmiş Brokolı̇ Nasıl Yapılır?
Fırını önceden 200 C’ye ısıtın
Brokoliyi çiçeklerine ayırın, saplarını kısa tutun. Brokoliyi bir kaseye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve bir tutam tuz gezdirip karıştırın.
Yağı ellerinizle brokoliye yedirerek daha iyi kaplanmasını ve kenarlarının çıtır çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
Brokolileri pişirme kağıdı kaplı bir fırın tepsisine tek kat halinde dizin. Fırında 15-20 dakika pişirin.
Sos için tüm malzemeyi bir kaseye alıp el çırpıcısı yardımıyla karıştırın.
Pişen brokolileri salata kasesine alın, zeytin ve beyaz peyniri ekleyin. Sosu da ilave edip tüm malzemeyi karıştırın, file badem ve limon kabuğu rendesi ekleyerek servis yapın.