Hafta içi hızlı bir yemek için leziz bir alternatif. Malzemeleri elinizde ne varsa onunla değiştirebilirsiniz. Ayrıca, bu tarifi bitki bazlı, vegan ve glütensiz olarak hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 227 g noodle (linguine veya pirinç eriştesi de kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- ½ yemek kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
- 3-4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 200 g taze mantar (doğranmış)
- 1 büyük havuç (dilimlenmiş)
- 1 kırmızı dolmalık biber (dilimlenmiş)
- 1 orta boy kabak (dilimlenmiş)
- ½ çay kaşığı füme kırmızı biber
- Tatlandırmak için tuz ve karabiber
- Garnitür için yeşil soğan
- Süslemek için susam tohumları
Sos malzemeleri
- 2/3 fincan sebze suyu veya su
- 3-4 yemek kaşığı tamari ya da soya sosu
- 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 tutam kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Önce erişteleri tuzlu su dolu bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın (fazla pişirmemeye dikkat edin).
Bu arada, yağı bir tavada veya wokta ısıtın. Zencefil ve sarımsağı orta ateşte sık sık karıştırarak yaklaşık 2 dakika soteleyin. Mantar, havuç, dolmalık biber, kabak ve baharatları ekleyin. Sık sık karıştırarak yaklaşık 5 dakika veya sebzeler yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Yanmayı/yapışmayı önlemek için bir miktar su veya sebze suyu ekleyebilirsiniz.
Sosu hazırlamak için tüm sos malzemelerini orta boy bir kaseye ekleyin ve iyice çırpın (ya da kapaklı bir kavanoza koyup çalkalayın).
Sosu tavaya dökün ve karışımı kaynama noktasına getirin. Koyulaşana kadar yaklaşık 1 dakika kaynamaya bırakın.
Süzülmüş erişteleri ekleyin ve karıştırın. 1-2 dakika daha pişirin, tadına bakın ve gerekirse baharatları ayarlayın.
Yeşil soğan ve susam ile süsleyerek servis edin.
Kaynak: https://www.bluezones.com/recipe/asian-stir-fry-noodles/