Bulaşık süngerleri mutfağın bütün yükünü çeker dersek abartmış olmayız. Yalnızca kirli bulaşıkları temizlemekle kalmaz, aynı zamanda tezgahları, lavaboları, tencere ve tavaları silmekten de sorumludurlar. Zamanla bu süngerler bakteri, yemek artıkları ve diğer parçacıkları biriktirerek temizlik için uygun olmaktan çıkar. Mikropların birikmesini önlemek için bulaşık süngerlerinizi düzenli olarak temizlemeniz önemlidir.
Ne sıklıkta temizlenmeli?
Bulaşık süngerleri düzenli olarak temizlenmezse bakteriler için bir üreme alanı haline gelebilir. Her kullanımdan sonra iyice durulayıp sıktığınızdan ve birkaç günde bir derinlemesine temizlediğinizden emin olmalısınız.
Sirke ile temizleme
Sirke, hafif ve doğal bir dezenfektan görevi gördüğü için ev temizliğinde kullanılan harika bir malzemedir. Bir kaseyi beyaz sirke ile doldurun. Süngerinizi tamamen sirkeye batırın ve 5-7 dakika bekletin. Sirkeden çıkarın ve süngerinizi sıcak suyla tamamen durulayın. İyice sıkın ve kurumaya bırakın.
Kaynar su ile temizleme
Bulaşık süngerinizi kaynar suda bekletmek, üzerinde kalan mikropları öldürmek için etkili bir yoldur. Bir tencereye 1 bardak su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra süngeri içine koyun ve bir kaşık kullanarak süngeri tamamen suya batacak şekilde aşağı doğru itin. Süngerin 5 – 7 dakika kaynamasını bekleyin, ardından suyu ocaktan alın. Su ve sünger soğuduktan sonra süngeri sudan çıkarın ve sıkarak kurulayın.
Bulaşık makinesinde temizleme
Bulaşık süngerinizi günlük olarak temizlemeyi tercih ediyorsanız, bulaşıklarla birlikte bulaşık makinesine atmak süngeri hızlı bir şekilde dezenfekte etmenin kolay bir yolu olacaktır.
Bunun için süngeri bulaşık makinenizin üst rafına yerleştirmek ve makineyi çalıştırmak yeterli.
Kaynak: https://www.marthastewart.com/