Malzemeler:
- 100 gr tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 6 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Üzeri için pudra şekeri ve toz şeker
Hazırlanışı:
Tüm hazırlığı aynı kase içinde yapacağınız için derin bir cam kase alın. İki yumurtayı kırın üzerine pudra şekerini ekleyip el çırpıcısı yardımıyla yumurtalarla pudra şekerini iyice karıştırın.
Tereyağını eritin ve yumurtalara ekleyip tekrar karıştırın. Ardından kuru malzemelere geçin ve kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Bu aşamada bir spatula yardımıyla tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Hamur kıvamına gelince üzerini streç filme kapatıp buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Buzdolabından çıkardığınız hamuru elinizle küçük parçalar halinde ya da dondurma kaşığı yardımıyla şekillendirip önce toz şekere sonra pudra şekerine bolca bulayıp tepsiye dizin.
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 8 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda kurabiyelerin üzeri çatlamış olacak, daha fazla pişirmeden fırından alın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.