Malzemeler
- ⅓ su bardağı sızma zeytinyağı
- 1 ¾ su bardağı tam buğday unu
- ¾ çay kaşığı tarçın
- ¼ çay kaşığı rendelenmiş muskat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı karbonat
- ¾ çay kaşığı tuz
- 3 ila 4 küçük muz
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 paket yaş maya (mümkünse ekşi maya)
- 2 büyük yumurta (çırpılmış)
- Şeker (üzeri için isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Fırını önceden 175 C’ye ısıtın. Ekmeği pişireceğiniz kalıbı zeytinyağı ile kaplayın. Un, tarçın, muskat, kabartma tozu, karbonat ve tuzu çırpın.
Bir muzdan uzunlamasına 2 ince dilim kesin ve kenara ayırın. Diğer muzları soyup çatal yardımıyla ezin. Ezdiğiniz muzları bir kaseye alıp mayayı ile karıştırın. Yağ, bal ve yumurtaları çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp ekmek harcını pişirme kabına aktarın. Üzerine ikiye kestiğiniz muz dilimlerini koyun, yapışması için hafifçe bastırın. Çatlak bir kabuk oluşturmak için üzerine şeker serpin.
Fırında 60-70 dakika civarında pişirin. Pişen ekmeği 15 dakika tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Muzlu ekmek en iyi piştiği gün servis edilir, ancak oda sıcaklığında 2 güne kadar saklanabilir.