Malzemeler:
- 500 gr pırasa
- 2 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 litre tavuk suyu ya da et suyu
- 1/2 paket krema
- Tuz
Hazırlanışı:
Pırasanın baş kısmını kesip küçük parçalar halinde doğrayın.
Patatesin kabuklarını soyup küp küp kesin. Sebzeleri yıkayıp süzülmesi için süzgeçe alın.
Tereyağını tencereye alıp eritin, üzerine kestiğiniz pırasa ve patatesleri ekleyerek hafifçe kavurun.
Sebzelerin üzerine tavuk suyunu ekleyip kaynaması için bırakın bu arada tuzunu ayarlayın. Çorbanın kıvamına göre su eklemesi yapabilirsiniz. Çorba kaynayıp sebzeler yumuşamaya başlayınca blender’dan geçirin. Çorbayı tekrar tencereye alın, kremayı ilave edip kısa bir süre ateşte tutup altını kapatın. Dereotu ve krutonla servis yapabilirsiniz.