Fransızların neden bu kadar fit olduğu hep merak konusu olmuştur. Üstelik ülke mutfağında o kadar çok tereyağlı hamur işi ve gurme peynir var ki, yediklerinin kalorisini hesaplamak istemezsiniz. Ayrıca sürekli spor ya da egzersiz yapmak gibi bir takıntıları da yok.
Peki nasıl oluyor da formda kalabiliyorlar. Bu yazıda sizlerle Fransızların sağlık sırlarını paylaşıyoruz. Böylece siz de kruvasanları gönül rahatlığıyla yiyebilir ve formunuzu koruyabilirsiniz!
Yemeğe vakit ayırmak
Fransa’da herkes yemek konusunda son derece bilgilidir; basit bir kafeteryada bile o güne kadar yediğiniz en lezzetli yemeği yiyebilirsiniz. Herkes neyin “en iyi” nerede yeneceğini bilir ve ülkenin neresinde yaşarlarsa yaşasınlar yemek hakkında konuşur, yerel yemekleri en ince ayrıntısına kadar anlatırlar. Bizler için sıradan bir durum olan yolda yürürken, ders çalışırken ya da bilgisayar başında bir şeyler yetiştirirken yemek yemek Fransızlar için deyim yerindeyse tam bir kabustur; anlamakta zorlanırlar. Fransızlar için iyi yemek, mutlu yaşamanın bir yoludur ve yemeğe “vakit” ayırmak gerekir.
Ürün kalitesi
İyi yemek konusunda, Fransızlar sadece masanın etrafında oturup konuşmakla kalmıyorlar. Sürekli araştırma yapıyor ve en iyi malzemeleri bulmak için çalışıyorlar. Ayrıca katkı maddelerine karşı temkinli davranıyor ve bunlardan kaçınmak için uygulamalar kullanıyorlar. En iyi malzemelerin nasıl anlaşılacağına dair raporlar bile var.
Hepsinin tek bir amacı var: İyi beslenmek!
Yiyeceklerle daha sağlıklı bir ilişki kurmak Fransızların önceliği; yüzeysel sağlık trendlerine Amerikalılar kadar takıntılı değiller. ABD’de pek çok kişi süper gıdaların faydalarından haberdar; karbonhidratlardan kaçınmaya çalışıyorlar. Kilo vermek için pek çok diyet yöntemi deniyorlar; Keto, sadece çiğ gıdalarla beslenme, aralıklı oruç vb. Tüm bunların sonunda anketlere ve “öncesi-sonrası videolarına” göre birçok çözüm işe yarıyor. Ancak diyetlerle ilgili sorun, nadiren kalıcı olmaları değil mi?
Sonuç olarak, diyet yapan insanlar vücutlarının iyi görünmesini sağlamak için kendilerini sürekli kısıtlayıcı bir döngü içine sokmak zorunda kalıyorlar. Fransızlar ise durmadan baget ekmek yiyorlar. Fransa ve ABD arasındaki en önemli farklardan biri, Fransızların pişirdikleri yemeklere zaman, para ve sevgi ayırmaları. Salata, yumurta veya makarna gibi bazıları için fazlasıyla “basit” yiyeceklere farklı yaklaşıyorlar. Her mevsim için en iyi ürünleri tüketiyorlar ve mevsiminde yemeğe özen gösteriyorlar. Doğal olarak yemekle iyi bir ilişki kuruyorlar.
Hal böyle olunca formda kalmalarına şaşmamak gerek değil mi?
Kaynak: https://jolieporter.medium.com/