Bu çorbayı yapmak için domates, ekmek, sarımsak ve sızma zeytinyağına ihtiyacınız olacak. Sonuç son derece lezzetli.
Bu geleneksel Toskana çorbası konserve domates, dünden kalma bayat ekmek, bolca zeytinyağı ve bir ya da iki diş sarımsakla hazırlanır.
İtalyan mutfağının pratik yönünü gösteren ve evdeki bir avuç malzemeyi doyurucu bir yemeğe dönüştürmenin en lezzetli yollarından biri olan bu çorbayı hazırlamak son derece kolay.
Sarımsakları soyun ve soteleyin, konserve domatesleri ekleyin, ardından ekmeği karıştırın. Homojen hale gelene kadar pişirin.
Hafta içi akşam yemeği ya da son dakika misafir ağırlamak için ideal.
Pappa al Pomodoro Nasıl Yapılır?
- Bayat ekmeği (2-3 dilim) küçük parçalara ayırarak başlayın.
- Bir kutu domates püresine ihtiyacınız olacak.
- Mevsiminde taze domates de kullanabilirsiniz. Ancak önce haşlamanız ve soyup rendelemeniz gerekeceği için daha fazla iş çıkaracaktır.
- Ekmeği ve domatesleri bir kenarda bekletin.
- Birkaç diş sarımsağı soyun. Sarımsakları kıyabilirsiniz ya da bıçağın yüzüyle ezip daha küçük ama yine de ağza gelecek parçalar olarak kullanabilirsiniz.
- Bir tencereye bol miktarda sızma zeytinyağı ve ardından sarımsak koyun. Sarımsağın cızırtısı duyulunca pişirme sıcaklığını düşürecek ve soteleme işlemini kesintiye uğratacak olan domatesleri ekleyin.
- Bir tutam sirke domateslerin tatlılığını ortaya çıkarabilir. Son olarak ekmeği ekleyin. Tuz ile çeşnilendirin. Acıyı sevenler pul biber de kullanabilir. Yarım saat kısık ateşte pişirin lapaya yakın bir kıvama gelince ateşten alın. Fesleğen yapraklarıyla süsleyerek de servis yapabilirsiniz.
Kaynak: https://medium.com/@dimnikov