Kış aylarında hem gripten koruyan hem detoks yaptıran şifa deposu bir önerimiz var.
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük soğan, doğranmış
- 2 büyük havuç, ince yuvarlaklar halinde doğranmış
- 2 adet kereviz sapı, ince dilimlenmiş
- 5 diş sarımsak, kıyılmış
- 1 yemek kaşığı taze rendelenmiş zencefil
- 2 yemek kaşığı toz zerdeçal
- ¼ çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı toz biber
- 1 büyük kırmızı dolmalık biber, ince dilimlenmiş
- 250 gr hindi göğsü (haşlanmış, küçük parçalara bölünmüş)
- 6 su bardağı sebze suyu ya da hindinin haşlama suyu
- 400 ml Hindistan cevizi sütü
- 300 gr ıspanak, yaprakları kabaca doğranmış
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- ¼ fincan taze kişniş
Hazırlanışı:
Tencereye yağ ekleyin ısınınca soğan, havuç ve kerevizi ara sıra karıştırarak 5-6 dakika tavada soteleyin. Sarımsak, zencefil, zerdeçal, kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyin. 1 dakika daha soteleyin. Dolmalık biber, sebze suyu, Hindistan cevizi sütü ve hindi göğüs etini ilave edip, kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.
Ispanak, limon suyu, soya sosu ve kişnişi kaynayan çorbaya ilave edin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alıp sıcak servis yapın.
Kaynak: www.eatingbirdfood.com