Malzemeler:
- 2 dilim pastırma, iri doğranmış
- 5-6 adet karides, soyulmuş ve ayıklanmış
- 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
- Kişniş, iri doğranmış
- Su teresi, kalın sapları çıkarılmış
- Göbek marul, ince dilimlenmiş
- Çeri domates, yarıya bölünmüş
- 1 adet haşlanmış yumurta, soyulmuş ve ikiye bölünmüş
- 1 avokado, çekirdeği çıkarılmış, soyulmuş ve dilimlenmiş
- 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi ve 3 yemek kaşığı meyve suyu
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Pastırmayı tavada orta ateşte, kızarana kadar pişirin. Kağıt havluya aktarın. 1 yemek kaşığı yağ ekleyin ve tuz ve karabiberle tatlandırdığınız karidesleri bir kez çevirerek, opaklaşana ve dokunulabilecek kadar sertleşene kadar 3 ila 4 dakika pişirin.
Limon kabuğu rendesi ve meyve suyunu, kalan yağı ve kişnişi birlikte çırpın; tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosun yarısını yeşilliklere katın ve bir tabağa aktarın. Üstüne karides, domates, yumurta, avokado ve pastırma ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın; kalan sosla servis yapın.
Kaynak: https://www.marthastewart.com/
Fotoğraf: Bryan Gardner