Çilek ve hindistan cevizi ile hazırlanan dondurulmuş yoğurt, sıcak günler için mükemmel bir serinletici atıştırmalık. Hazırlaması çok kolay, sağlıklı ve protein deposu. Dondurucunuzda her zaman bulundurabilirsiniz.
Farklı meyveler mi seviyorsunuz? O zaman farklı meyve kombinasyonları ile hazırlayabilirsiniz. Üst malzemelerde bir çılgınlık yapıp damla çikolata, fındık ya da granola kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı sade tam yağlı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu veya bal
- 1 paket vanilya
- Taze çilek, dilimlenmiş
- Taze yaban mersini
- 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Dondurulmuş Yoğurt Nasıl Yapılır?
Bu tarif süper basit ve çocukları mutfağa dahil etmek için harika bir reçete. En zor kısmı dondurucuda sertleşmesini beklemek. Herkesin biraz sabırlı olması gerekecek!
Kenarlı bir fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayarak başlayın. Kenarlı olduğundan emin olun! Dondurucunuza yoğurt akmasını istemezsiniz.
Orta boy bir kapta yoğurt, akçaağaç şurubu ve vanilyayı karıştırın. Yoğurt karışımını fırın kabına yayın ve üzerine çilekleri ve yaban mersinlerini dağıtın. Hindistan cevizi serpin.
Şimdi zor kısım… beklemek! Yaklaşık 3 saat boyunca veya yoğurt sertleşene kadar dondurucuya koyun. Kesin veya parçalara ayırın ve servis edin.