Adına ister meyve buzu ister buzlu dondurma isterseniz de buz parmak deyin, bu serin meyveli lezzetler yaz aylarının favorisi.
Dondurmaları yapmak çok kolay ve her biri sadece dört malzemeyle yapılıyor: dondurulmuş meyve, limon suyu, bal ve su. Biz çilekli limonata, şeftali, mango, ananaslı kivi, yaban mersini ve ahududu kullandık, ancak herhangi bir dondurulmuş meyve de işe yarayacaktır!
Malzemeler:
- 2 su bardağı dondurulmuş meyve
- ½ su bardağı su
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 2 yemek kaşığı bal
Çilekli Limonata (Kırmızı):
- 2 su bardağı dondurulmuş çilek
- ½ su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı bal
Mango (Sarı):
- 2 su bardağı dondurulmuş mango
- ½ su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı bal
Şeftali (Portakallı):
- 2 su bardağı dondurulmuş şeftali
- ½ su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı bal
Kivi-Ananas (Yeşil):
- 1 su bardağı dondurulmuş kivi
- 1 su bardağı dondurulmuş ananas
- ½ su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı bal
- ¼ fincan nane yaprağı
Yaban Mersini (Mor):
- 2 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
- ½ su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı bal
Ahududu (Pembe):
- 1 fincan dondurulmuş ejder meyvesi
- 1 su bardağı dondurulmuş ahududu
- ½ su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:
Meyveleri 30 dakika boyunca oda sıcaklığında çözdürün. Meyveleri su, limon veya misket limonu suyu ve bal ile birlikte bir blendera ekleyin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.
İşleri kolaylaştırmak için bir huni kullanarak ek kullanımlık meybuz torbalarına (internetten satın alabilirsiniz) veya yeniden kullanılabilir silikon kılıflara dökün. 8 saat veya bir gece boyunca dondurun.
Aklınızda bulunsun:
Dondurulmuş meyve yerine taze meyve de kullanabilirsiniz, ancak bu biraz daha fazla hazırlık gerektirir (soyma, kesme ve sonra dondurma), bu yüzden dondurulmuş meyve kullandık. Taze meyve kullanırsanız, meyveleri bir tepsiye yayarak önce dondurun, ardından bir kaba aktarın, böylece meyveler topak halinde birbirine yapışmaz.