Malzemeler
- 2 kg nektarin, dilimler halinde kesilmiş
- ¾ su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 4 çay kaşığı mısır nişastası
- ½ çay kaşığı tuz
Üzeri için
- 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
- ¼ fincan açık kahverengi şeker
- 1 su bardağı çok amaçlı un
- ½ çay kaşığı iri tuz
- Vanilyalı dondurma
Hazırlanışı:
Fırını önceden 190C’ye önceden ısıtın ve dolguyu hazırlayın. Bunun için nektarin, toz şeker, limon suyu, mısır nişastası ve tuzu karıştırın. Karışımı kare bir fırın kabına aktarın.
Büyük bir kapta, bir mikser kullanarak tereyağı ve esmer şekeri hafif ve kabarık olana kadar orta seviyede çırpın. Un ve tuzu ekleyin ve ellerinizle büyük parçalar oluşana kadar karıştırın.
Üst malzemeyi meyvelerin üzerine serpiştirin.
Ortası fokurdayana kadar 40 ila 50 dakika pişirin, üzeri çok çabuk kızarıyorsa fırın kabını folyo ile kapatın. Servis etmeden önce 20 dakika soğumaya bırakın. Vanilyalı dondurma ile servis edin.
Alternatif
Nektarinlerin üzerine bir fincan ahududu veya yaban mersini ekleyebilirsiniz.
Artan Şeftali Crumble Nasıl Saklanır?
Artanlar varsa, streç filmle kaplayıp buzdolabına koymadan önce tamamen soğuduklarından emin olun. Crumble üç gün dayanır, ancak ne kadar uzun süre beklerse tepesinin yumuşadığını fark edebilirsiniz.