Malzemeler:
- 5 adet milföy hamuru
- 2 yemek kaşığı kayısı marmeladı
- 4 adet kayısı
- 1 adet yumurta sarısı
- Pudra şekeri
Hazırlanışı
4 adet milföy hamurunu kenarlarına yumurta sarısı sürerek 200 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Bu arada kalan milföy hamurundan ince şeritler kesip bir kenarda bekletin.
Milföyleri fırından alın ve ortalarına önce kayısı marmeladı üzerine kabuğu ve çekirdeği çıkarılmış kayısıları yerleştirin.
İnce şeritler halinde kestiğiniz milföyü istediğiniz şekli vererek kayısının üzerine kafes gibi yerleştirin ve kalan yumurta sarısından üzerine sürün.
Tekrar fırına verin ve yeni eklediğiniz milföy hamuru pişip üzeri kızarana kadar pişirin. Pudra şekeri ile servis yapın.
Kayısı yerine şeftali gibi farklı meyveleri de kullanabilirsiniz.