Malzemeler
- 6-7 adet mısır (haşlanmış, taneleri ayrılmış)
- 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
- 4-5 adet yeşil sivri biber (tercihinize bağlı olarak acı veya tatlı)
- 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1/4 su bardağı ekşi krema
- 3/4 su bardağı mısır unu
- 3/4 su bardağı çok amaçlı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
Hazırlanışı:
Fırını önceden 175˚C’ye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
Mısır unu, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Mısır taneleri, rendelenmiş peynirin 2/3’ü, ince doğranmış yeşil biber, eritilmiş tereyağı ve ekşi kremayı una ekleyin ve eşit şekilde karışana kadar iyice karıştırın. Hamuru hazırlanmış fırın tepsisine dökün ve eşit şekilde yaymak için bir spatula kullanın.
Tepsiyi 40 dakika pişirin. Fırından çıkarın, üzerine kalan peyniri ekleyin ve 5-10 dakika daha fırına geri koyun. Fırından çıkarın ve servis etmeden önce 10-15 dakika soğumaya bırakın. İsteğe bağlı: ince kıyılmış taze soğan, yeşil soğan veya maydanoz ile süsleyin.