Malzemeler:
- 500 gr Brüksel lahanası (kesilmiş ve uzunlamasına yarıya bölünmüş)
- 250 gr hindi bonfile
- 1 küçük havuç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ çay kaşığı köri
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı taze limon suyu
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Hindi bonfileyi ortadan yassı şekilde ikiye bölün böylece daha rahat pişmesini sağlarsınız. Ardından ortadan ikiye kestiğiniz etin her bir parçasını 4 ya da 6 küçük parçaya bölün. Etin büyüklüğüne göre istediğiniz şekilde ufaltabilirsiniz. Kestiğiniz hindi etlerini bir tabağa alın, üzerine sarımsağı rendeleyin, tuz ve karabiberle baharatlandırın. Son olarak etlerin üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Etin baharatları ve yağı çekmesi için iyice karıştırın ve 20 dakika bekletin.
Bu arada tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yarıya bölünmüş Brüksel lahanaları tavada kızarana ve yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. Pişme süresinin sonuna doğru rendelediğiniz havuçları da tavaya ilave edip birlikte karıştırın. Tuz, köri ve karabiberle baharatlandırın. Tavadan almadan üzerine limon suyu gezdirip bir servis tabağında bekletin.
Aynı tavada dinlenen hindi etlerini soteleyin, suyunu kaybetmemesi için çok fazla kurutmayın. Hindi etleri pişince tavaya Brüksel lahanalarını geri koyup birlikte karıştırın ve sıcak servis yapın.
Alternatif yöntem:
İsterseniz hindi etini haşlayarak da kullanabilirsiniz. Bu durumda parçalara böldüğünüz hindi etini haşladıktan sonra yine tuz ve karabiberle baharatlandırıp tavaya ilave edebilir ve Brüksel lahanalarıyla birlikte birkaç dakika çevirip servis yapabilirsiniz.