Malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gr tuzsuz tereyağı, eritilmiş
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 paket (600 gr) labne, oda sıcaklığında
- 2 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- ¼ fincan taze limon suyu
- 2 paket vanilya
Hazırlanışı:
Bisküvileri iyice ezin ya da mutfak robotundan geçirin. Ardından bisküvileri ve şeker ve tereyağı ile iyice karıştırın.
Kırıntı haline gelen karışımı kelepçeli kalıba alın ve elinizle bastırıp taban oluşturun.
Bu tabanı dondurucuda en az 10 dakika soğutun.
Bu arada dolguyu hazırlayın: Orta-yüksek hıza ayarlanmış bir mikser kullanarak krem peyniri derin bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpın. Ayrı bir kasede krem şantiyi sütle karıştırın ve katılaşana kadar çırpın. Çırpılmış krem şantiyi labneye ekleyin. Limon suyu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Dolguyu hazırladığınız tabanının üzerine ekleyin, üstünü spatula yardımıyla düzleştirin. Üzerini streç filmle kapatın ve sertleşene kadar (2 – 3 saat) buzdolabında bekletin.
Cheesecake’i kalıptan çıkarın ve servis edin.
Cheesecake Süslemeleri
Fırında pişmeyen cheesecake olduğu gibi de çok lezzetli. Ancak isterseniz aşağıdakileri kullanarak süsleyebilirsiniz.
- Böğürtlen veya yaban mersini gibi taze meyveler
- Portakal dilimleri
- Üzerine sürülen az şekerli çilek reçeli