Üstelik vegan + glütensiz
Malzemeler:
- 4 büyük patates
- 1 bardak Hindistan cevizi sütü
- ¼ bardak akçaağaç şurubu
- ¼ bardak eritilmiş Hindistan cevizi yağı
- 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay tuz
Üzeri için:
- ½ su bardağı kıyılmış ceviz
- ⅓ fincan glutensiz yulaf ezmesi
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
Hazırlanışı:
Tatlı patatesleri soyup büyük parçalar halinde doğrayın. Parçaları büyük bir tencereye koyun ve üzerini soğuk ekleyip kaynamaya bırakın. Tatlı patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. İşlem tamamlandıktan sonra iyice süzün ve soğumaya bırakın.
Bu arada fırınınızı önceden 200 C’ye ısıtın ve pişirme yapacağınız fırın kabını yağlayın.
Bir karıştırma kabında cevizleri, yulafı ve esmer şekeri birleştirip bekletin.
Tatlı patatesleri büyük bir kaseye koyun ve çatalla ezin, ardından kaseye Hindistan cevizi sütü, akçaağaç şurubu, yağ, keten tohumu, vanilya, tarçın, Hindistan cevizi ve tuzu ekleyin. Bütün malzemeler birleşene kadar iyice karıştırın.
Tatlı patates karışımını fırın kabına dökün, cevizli karışımı üzerine serpin.
Üst kısmı altın rengi kahverengi olana kadar fırında pişirin.