Bu kremsi, mükemmel tatlandırılmış karnabahar sütlaç damaklar için hoş bir sürpriz. Doğru miktarda tarçın ve vanilya ile pirin. Yerine karnabahar kullandığınızı kimse anlamayacak.
Malzemeler
- 350 gr. karnabahar
- 150 gr. krema
- 1⁄4 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yumurta sarısı
- Garnitür için
- Hindistan cevizi sütü, file badem, orman meyveleri
Hazırlanışı:
Karnabaharı bir mutfak robotuna ekleyin ve ince kıyılana kadar çekin. Bir tencereye aktarın ve krema, şeker, vanilya ve tarçın ekleyin. Orta ateşte sık sık karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin.
Küçük bir kaseye yumurta sarısını ekleyin ve bir çatalla çırpın. Sıcak karnabahar karışımından birkaç kepçe yumurta sarısının bulunduğu kaseye ekleyin ve karıştırmak için çırpın. Daha sonra bu karışımı tencereye ekleyin ve karıştırın. 5-10 dakika veya koyulaşana kadar pişirin.
Derin bir kaba bolca buz koyun. Sütlacı bu buz banyosunun üzerinde ara sıra karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın.
Servis kaselerine aktarın ve en az 3 saat buzdolabında soğutun.
Servis etmek için üzerine bir kaşık Hindistan cevizi sütü, file badem, orman meyveleri ekleyin.
Kaynak: https://www.food.com/recipe/cauliflower-rice-pudding
Fotoğraf: Alena food photo