Malzemeler:
- 500 gr bal kabağı (kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
- 3 adet karanfil
- 1 çay kaşığı nişasta
Tart Hamuru
- 100 gram soğuk tereyağı (küp küp kesilmiş)
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Tart hamuru için un ve pudra şekerini bir kaseye alın üzerine küp kesilmiş soğuk tereyağını ve yumurtayı ilave edin. Karışımınızı hamur kıvamı alana kadar yoğurun. Hamurda yağ parçaları kalabilir, elinizle çok yoğurup hamuru ısıtmamaya özen gösterin. Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp buzdolabında dinlendirin.
Bal kabaklarını şeker ve baharatlarla birlikte tencereye alın ve yarım su bardağı kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Bal kabaklarını tencereden alın ve blendar yardımıyla püre haline getirin, kıvamı sulu olursa 1 ya da 2 yemek kaşığı suyla açtığınız nişastayı ilave edip kısa bir süre ocakta kaynatın.
Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve kullanacağınız kalıp büyüklüğünde açarak yağladığınız kalıba elinizle düzelterek yerleştirin. Hamurun üzerine fazla kabarmaması için çatalla delikler açın. 180 derecede 10-15 dakika kadar pişirip fırından çıkarın ve hazırladığınız bal kabağı püresini üzerine ekleyin. Spatula yardımıyla pürenin üzerini düzelterek tekrar fırına verin. Yaklaşık 10 dakika kadar tekrar pişirin. Servis yapmadan önce dilimleyin, üzerini kabak çekirdekleriyle süsleyebilirsiniz.